Erik Gustafsson

Ålder: Enligt passet så är jag 33 så vi kör på det

Intressen: Förutom damhockey så är det ju en hel del politik, herrhockey, fotboll i mitt liv. Dessutom en hel del musik ur ett lyssnarperspektiv.

Luleåsupporter sedan: säsongen 92/93

Bästa Luleåminne: Kan inte säga ett utan det får bli två stycken. Herrarnas SM-guld och damernas dito i våras.

Sämsta Luleåminne: Finalförlusten -93 mot Brynäs. I min bok är Tommy Sandlin, Micke Sundlöv samt den ökända smurfkedjan skyldiga till grova brott mot mänskligheten.

Så slutar SHL och SDHL 16/17 för Luleå: SDHL slutar med serieseger och en månad senare blir det vita jeans i stadsparken. Ja så blir det. I SHL slutar vi trea och på något sätt så bärgar vi guld även på herrsidan. Varför? Vi är Luleå Hockey och ska ta guld. Punkt slut. Svårare än så är det inte.

Årets spelare 16/17: Under förutsättning att båda är skadefria blir det kapten Emma Eliasson (PS: Emma till landslaget!) och Joel Lassinantti.

Favoritspelare genom tiderna (och varför): Lars Hurtig. Min första och stora barndomsidol i Luleå Hockey.

Nummer jag skulle haft om jag spelat i Luleå och varför: 31. När jag var liten så ville jag av någon anledning gärna var målvakt och 31 är mitt favoritnummer när det kommer till målvakter (finns ju desutom bara en nummer 35).

Vilken ”line-up”-låt hade jag haft om jag var en hockeyspelare: Jag har velat fram och tillbaka mellan olika låtar. Efter många om och men så får det bli ”The Hellacopters – (Gotta get some action) NOW!”. The Hellacopters är i mitt tycke Sveriges absolut bästa renodlade rockband genom tiderna och (Gotta get some action) NOW! är en grym jävla bra låt. Tycker ni något annat har ni faktiskt fel 😉