internsida

Khk

Fbk

Malmö

På denna sida kommer jag framöver lägga upp lite tankar och funderingar jag har. Det blir en envägskommunikation här som ni sedan får kommentera direkt till mig på FB eller i björnbrödergruppen.

Även alla intervjuer kommer komma upp här, oredigerade, så alla kan lyssna på den innan alla andra och det är ju givetvis för att ni ska få en aning vad jag pratar om i podden sen.

*** NYHETER ***

Ok.. då är det 2017 och mycket nytt att jobba för och mot.

Som nog alla sett har vi ca 750 följare på FB vilket måste ses som helt ok. Vad jag kan kan se ligger vi därmed i ett övre mellansegment bland de grupper och sidor som handlar om Luleå. Målsättningen inför 2017 måste därför vara given, vi ska dels över 1000 följare och dels ska vi bli en ännu större aktör kring luleå och det är därför jag skriver detta nu.

Som ni alla vet kommer jag under veckan som kommer vara uppe i Luleå för att dels ha semester men även för att arbeta för Björnbröders räkning.

Jag kommer där och då försöka få till flera samtal med de som bestämmer om att vi verkligen vill komma in som poddansvariga för klubben framöver. Vi har, om inte annat, visat att vi inte är en dagslända när det kommer till detta.

MEN, och detta är ett stort men. Jag vill då konkret visa vad vi tänker oss, både hur vi internt ställer oss till mycket mer jobb! Därför vill jag nu att ni själva rannsakar er och verkligen tänker till hur mycket ni tror ni vill/kan ställa upp framöver för ska vi nå dit jag vill med detta kommer det nu innebära att alla måste jobba hårdare för det. Jag satte tidigare upp ett antal regler (står fortfarande här nedanför) men jag känner att om vi ska få denna chansen som klubben trots allt visat mig så MÅSTE alla lägga in en extra växel.

Det innebär följande.

Jag kommer köra gruppen mer diktatoriskt och jag kommer börja kräva mer av er alla. Som exempel kommer det vara ett krav att ALLA skriver minst ett inlägg varannan vecka på bloggen (gärna fler och oftare från varje person). Detta gäller under säsongen. Under uppehållet kommer detta inte räknas då det bara blir lite sillysnack då ändå.

Förutom det kommer jag kräva att alla inlägg som ni skriver ska godkännas av mig, i alla fall för en tid framöver. Detta då jag vill få bättre koll på vad som skrivs så jag kan stå för det som ni skriver. Än så länge har det inte varit några problem alls med detta men då jag står som ansvarig på sidan känner jag att detta är ett säkerhetstänk jag vill ha nu. Detta är en regel som kan plockas bort igen men fram till jag fått ett rakt besked från Luleå kring vår medverkan hos dem ellerr inte kommer jag vara än mer nogrann kring allt som rör Björnbröder. Allt för att snabbt kunna svara Robban om de kommer med en fråga om något och de kräver snabba svar.

Det gäller även om ni kommer på något som rör Björnbröder som ni vill göra. Då vill jag vara med på det från början och inte få reda på det i efterhand eller under tiden. Jag kommer dock lyssna intresserat på alla era förslag som kan utvecka Björnbröder och driva oss framåt.

Vidare kommer jag kräva mer öppenhet inom chatgruppen på facebook och gällande informationer vi har/får från olika håll. Det kan röra sig om allt från rykten om spelare/tränare mm och gäller oavsett lag. Jag vill inte längre se inlägg där man skriver ”enligt min källa är en spelare på väg in” och sen inte skriver ut namn vem som är källan eller vem det rör sig om. Likaså gäller detta ”ni får inte säga detta till någon” eller liknande kommentarer. Vi har hållt på i 2 års tid nu, ingen information som någonsin har skrivits i denna grupp har kommit ut så därför ska allt smusslande och hemlighetsmakeri ta slut här och nu. Från och med nu gäller det öppna kort, så mycket litar vi på varandra, eller rättare sagt, så pass mycket MÅSTE vi lita på varandra.

Nästa del rör podcasterna.

Här är det sagt att man måste sett 66% av matcherna under veckan för att vara med och detta kommer stå kvar.

Inspelningstiden för herrarnas podcast är numera HELIG till söndagar och 19.00 (+/-15 minuter). Framöver kommer jag även kräva att alla inom gruppen meddelar mig senast 11.00 på söndagen om ni kan vara med. Detta för att jag inte ska behöva jaga folk eller skicka ut varje vecka om ni kan vara med eller inte. Då jag får svar från alla kan jag även rulla runt lite på folket som är med i podcasten för att ändra dynamiken lite från vecka till vecka. Sen kanske det blir samma personer som är med varje vecka ändå men jag vill ha möjligheten att byta ut folket lite. Jag behöver väl inte säga att podcasten bör vara prioriterad av alla inblandade i denna gruppen? Det är denna som gör att vi befinner oss där vi gör just nu.

Sen är det givetvis som så att om man skriver mycket på bloggen så kan man bli ”fri” från podcasten och givetvis likadant åt andra hållet.

Jag kommer köra detta, kontrollera det och kommer, om detta inte sköts, dels varna personen i fråga och om det fortsätter kommer jag ta bort personen i fråga från gruppen.

Då jag redan håller på med detta så pass mycket med redigeringar och likanande kommer jag att hålla mindre krav på mig själv men det räknar jag med att ingen har något emot, i så fall, meddela detta i fritexten nedan så får vi prata ut om detta.

Som ni ser kommer det bli mer ansvar på er och detta gör att frågan ställs på sin spets. Kommer DU kunna ställa upp på detta? Om inte, då är det helt ok att säga till nu, tacka för er och dra er tillbaka från gruppen utan några hard feelings alls. Jag kommer behöva ert fulla engagemang under hela det kommande året för att vi ska nå våra mål och bli den ledande gruppen som handlar om Luleå förutom forumen.

Här nedan kan ni skriva in era tankar vad ni tycker om detta och även besvara om ni ställer upp på dessa regler. Ordet är fritt. har ni frågor, hör av er till mig innan ni svarar här i så fall.

jag måste har era svar senast söndag kväll denna vecka!

*** SLUT NYHETER ***

**** VIKTIG INFORMATION ****

Regelverk Björnbröder

Därför har jag kommit fram till följande punkter som kommer börja gälla från om med 1/10-2016.

Bloggen:

Denna måste komma igång mer. Jag har själv inte varit speciellt aktiv med denna då jag de senaste månaderna, mer eller mindre, jobbat heltid med att få till denna deal med Luleå så jag är delaktig i att det inte skrivits mycket där. Men oavsett det, bloggen behöver aktiveras mer. Det behöver alltså inte vara långa tankar och funderingar utan det räcker med ett kortare blogginlägg på ett eller två stycke. En kort reflektion över något vi löst/hört under dagen, saknaden av en match just den dagen eller bara allmänna tankar kring Luleå. En blandning av djupare tankar och kortare instick gör också bloggen mer levande och intressant att följa.

Målet är att där ska komma in minst ett inlägg (gärna många fler) varje dag. Man kan göra det enkelt genom att bara länka till en artikel och skriva en kort kommentar. Huvudsaken är att bloggen känns levande.

Podcasten:

Då podcasten kommer vara det primära Luleå promotar för oss kommer jag vara än hårdare när det kommer till denna.

  • Jag kommer ha som krav att man ska ha sett minst 66% av veckans matcher. Detta då det trots allt är matcherna och händelserna i de samma som vi primärt ska diskutera.
  • Vårdat språk, att verkligen tänka på vad vi säger, möjligen försöka undvika svordomar så mycket vi kan.
  • Undvika hatiska utbrott eller påhopp på spelare och klubbar utan i stället formulera sig på ett språkligt bättre sätt. Givetvis ska vi kritisera spelare/klubbar som förtjänar det men då använda ”bättre” ord. Tex ”Fy fan vad jag hatar idiotklubben Skellefteå och deras äckeltränare till gråt-Bert” blir ” Det finns inte ord hur mycket jag ogillar Skellefteå och deras gråt-tränare Bert”
  • Då vi är ett par stycken som brukar vara med i podcasten kommer jag behöva veta vilka som kan vara med så tidigt som möjligt så jag inte får en massa återbud framåt söndag kväll så jag behöver ragga ihop folk i sista minuten. Om alla kan kommer vi börja rotera på folket så alla får lika många gånger med i podden.
  • Inspelningsdagen söndag blir helig ett tag framöver. Detta innebär också att jag ber er som brukar vara med prioritera podcasten och dess inspelningstid från vi får ok från Luleå fram till, låt säga, nästa landslagsuppehåll. Detta då vi i så fall måste ge folket inom klubben möjlighet att promota oss varje måndag så informationen når ut till så många som möjligt och för att, än mer, visa vår seriositet med det vi sysslar med.

Besöka matcher

  • de gånger ni planerar att besöka matcher önskar jag att ni försöker göra så ni kan göra intervjuer också. Detta då det är ett inslag till hemsida/podden som ger den mer dynamik och djup. Jag kommer jobba hårt för att vi ska få möjligheten till detta överallt i fortsättningen med.

är det någon som undrar något är det bara att höra av er till mig.

**** SLUT PÅ VIKTIG INFORMATION ****